tisdag 5 april 2011

Första potatisen satt

Igår var en mycket en intensivdag på odlingsfronten. Jag började dagen med att åka ut till min odlingslott och plantera sallad mellan vitlöksraderna. Denna omgång blev det cos sorterna Deer Tounge och Jericho. Jag satte också min första omgång av tidig potatis, Early Puritan. Tyvärr lyckades jag inte få tag i någon svensk lantsort av potatis denna vår så det får bli de sorter som jag fick tag på trädgårdsmässan. Potatisarna har legat på jord i en svart hink under genomskinlig plast i någon vecka och bildat små små ögon och små rottrådar.



Så här såg det ut när jag först satte ner dom i jorden.


Igår var en mycket en intensivdag på odlingsfronten. Jag började dagen med att åka ut till min odlingslott och plantera sallad mellan vitlöksraderna. Denna omgång blev det cos sorterna Deer Tounge och Jericho. Jag satte också min första omgång av tidig potatis, Early Puritan. Tyvärr lyckades jag inte få tag i någon svensk lantsort av potatis denna vår så det får bli de sorter som jag fick tag på trädgårdsmässan. Potatisarna har legat på jord i en svart hink under genomskinligplast i någon vecka och bildat små små ögon och små rottrådar.


Jag placerade sättpotatisen i färdig grävd potatisfåra som jag förberett. Längst ner i potatisfåran har jag lagt löv och halvbrunnen kompost för att inte den underliggande alven skulle torka ut för mycket. Innan jag planterade potatisen tog jag bort löven och mjukade upp alven med en grep sedan lade jag ner potatisarna och la tillbaka löven. Sen la jag på ett mindre lager av jorden för att i ett senare skede kunna lägga på ännu mer allt eftersom potatisen växer. För att ytterliggare snabba på groningen la jag på en svart markduk för att höja värmen lite i potatisfåran. Eftersom jag vill ha ett ordentligt avstånd mellan potatisplantorna upptäckte jag att jag kommer att behöva ytterliggare en rad åt tidiga potatisar eftersom jag vill ha ett ordentligt utrymme mellan knölarna för att de skall växa så bra som bara möjligt.

Jag upptäckte att de första små groddbladen av min pac choi har börjat sticka upp på södersidan av odlingslimpan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar